Ny kunde: Randers Arkitekten

Randers Arkitekten har fokus på 0-energi og står bag en af Europas mest energivenlige villaer.

AutoPilots nye kunder, Randers Arkitekten, har en række forskellige projekter i bagagen, som indkluderer alt fra tilbygninger, erhverv, villaer og byplanlægning. Bag tegnestuen står indehaver Brian Andersen, der selv er uddannet arkitekt. Han har klare visioner for sit firma, som indebærer skabelsen af nye energivenlige løsninger for fremtidens generationer, og drømmene er allerede ved at blive ført ud i livet. Arkitektfirmaet har nemlig udført en af Europas mest energivenlige villaer, som producerer mere energi end det en familie på to voksne og to børn forbruger. Derudover er firmaets eget kontor tegnet således, at der ikke er behov for kunstigt lys i dagtimerne.

 

Villa beliggende i Kongelunden, tegnet af Randers Arkitekter.

 

Ifølge Brian Andersen bør konceptet 0-energi udbygges, så det ikke kun omhandler bygningsdrift men også formår at tænke energibesparelse længere ud i fremtiden. Det betyder at brugerdriften også bør regnes med ifølge Randers Arkitekten, og det bliver gjort helt fra start i hans firma. Et hus er bygget til at mennesker skal leve i det, og med det følger et forbrug, der inkluderer betaling til varme og el.

Grundet tegnestuens engagement for energivenligt byggeri er arkitektfirmaet også en del af et nyt undervisningsprojekt kaldet Energy Study House, som er et formelt samarbejde, der har til formål at dele og udbrede viden om vedvarende energi i byggeriet i henhold til dansk energipolitisk tre indsatsområder: innovation, viden og uddannelse.

 

En af Randers Arkitektens energivenlige villaer set inde fra.

 

Med en baggrund som bygningskonstruktør og tømrer har Brian Andersen en forståelse for, at den arkitektoniske idé kan være nok så kreativ og æstetisk gennemtænkt, men at den ikke har nogen værdi, hvis det ikke kan lade sig gøre at bygge huset i praksis. Derfor lader han sig særligt inspirere af funktionalisme, der er enkelt i sit udtryk, som gør det nemt at bygge og muligt at implementere de energivenlige idéer.

 

Velkommen til Randers Arkitekten.

(Foto © Randers Arkitekten)

Spørgsmål eller kommentarer til denne side? Læg en besked herunder...