Spirende unge tegnestuer i Sydamerika

Arkitektstuderende Emilie Machholdt har besøgt de unge vækstlag inden for arkitektbranchen i Sydamerika. Det er der kommet en spændende beretning ud af.

Sidste år rejste arkitektstuderende Emilie Machholdt til Sydamerika for at undersøge urbanitet og strømninger inden for arkitekturen. I samarbejde med Arkitektforeningen udgav hun i starten af året en rejseberetning om hendes oplevelser og erfaringer.

I løbet af rejsen kom hun forbi Argentina, Brasilien og Colombia, hvoraf sidstnævnte mundede ud i den største arkitektoniske fortælling, ifølge Emilie.

Gennem Colombia, lagde hun vejen forbi Bogota, hvor bl.a. AutoPilots nye kunder, Taller 301, har hovedsæde.

Om Colombia skriver Emilie:

”Generelt er tonen i mange af projekterne meget visionær og afprøvende, flotte projekter som nogle med sikkerhed vil sige er studentikost og set før, og det er nok muligvis sandt. Men kombinationen af nysgerrighed og vilje sørger for nogle meget interessante skridt på denne vej ind i nyt land, og som jeg håbede på, til stor inspiration og forståelse for arkitekturens sociale aspekt. De klare genkendelige toner er trukket ud fra et meget klart lokalt grundlag – de er nødt til at udforske deres egne ressourcer – og denne kombination danner spændende projekter der fæstner sig til dets ophav og må være tilstrækkelig rodfæstet i denne til at blive stabil nok til at være fremadrettet. Denne bevidsthed skaber nogle solide projekter, der i deres kontekst er utroligt intelligente og værd at se nærmere på.

Denne kollektive stemning og afprøvelse har også været ophavsmand til, hvad jeg vil betragte som en unik kollektivitet arkitekterne imellem. Alle ved hvad hinanden beskæftiger sig med, og det skaber denne helt specielle følelse af en fælles fremadrettethed, fordi projekterne naturligt smitter af på hinanden på grund af dette tætte samarbejde. Et nyt land indtages.

Det er en spirende og meget spæd arkitektur, og jeg er overbevist om deres potentiale; det er et land jeg håber og tror vi kommer til at se meget mere til.”

 

Du kan læse hele Emilies beretning om Sydamerika ved at klikke her.

Spørgsmål eller kommentarer til denne side? Læg en besked herunder...