SITE sætter overliggeren højt efter flot regnskab

SITE Arkitekter A/S har præsenteret et rigtig flot regnskab, men det får ikke den København-beliggende virksomhed til at ligge på den lade side. De har et mål om at fordoble omsætningen inden 2020.

 

I 2015 har SITE Arkitekter opnået en overordnet stigning på omkring 20 procent. Omsætningen for året lyder på små 19 millioner, som er en mærkbar forskel sammenlignet med en omsætning på små syv millioner i 2013.

 

SITE A/S

t.kr.

2015 2014 2013
Nettoomsætning 18.899 16.915 6.839
Bruttoresultat 8.205 7.098 3.975
Årets resultat 612 900 164
Egenkapital 1.615 1.403 703

Tallene er opgivet af SITE A/S Arkitekter – Regnskabet er afsluttet pr. 31. december 2015.

 

Vi skal netop tilbage til 2013 for at finde en af hovedårsagerne til virksomhedens nuværende optur. Tilbage i 2013 besluttede de at lægge strategien om – arkitektur skulle ikke længere blot være form. Der skal være en mening med formen – noget der giver værdi tilbage til bygherren og til brugerne.

Administrerende direktør Bo Jeppesen fortæller, at den ændrede profil tager afsæt i et ‘hul i markedet’:

 

”Vi har ændret profil, så vi nu tager udgangspunkt i den eksisterende bygningsmasse. Vi fokuserer på transformation, og det betyder også, at vi ikke går ud til kunder og siger, at vi kan det hele. Men til gengæld kan vi finde ud af transformation, og med det fokus har vi et mål om at få 1+1 til at give 3. Afsøgning af bygningens potentiale med afsæt i den eksisterende bygningsmasse er et overset felt”, fortæller Bo, der er uddannet bygningskonstruktør og arkitekt.

 

”Hele vores portefølje af gamle projekter passer på den beskrivelse. Samtidig kan vi have området lidt i fred, da de store drenge i klassen er lidt bange for at miste nybyggeri, hvis de bevæger sig for hårdt ind på det her marked. Samtidig kræver det en indsigt i byggeteknik og forståelse for ældre arkitektur, som mange arkitekter ikke har interesseret sig for og derfor ikke behersker. Uden denne basisviden kan man ikke gentænke arkitekturen og dermed øge kvaliteterne”.

 

SITE Arkitekter står bag en tilbygning og en ombygning af eksisterende bygning af Plejecenter Klarahus på Nørrebro i København.
SITE Arkitekter står bag en tilbygning og en ombygning af Plejecenter Klarahus på Nørrebro i København.

 

Fordobling i 2020

SITE har altså lokaliseret et område på markedet, hvor konkurrencen ganske enkelt er mindre, og derfor er chancen for at excellere større. Dermed er vejen banet til succesfulde år i samme stil, men successen får ikke virksomheden til at slappe af – de vil mere endnu.

 

De arbejder konstant med et mål om at gøre det bedre end dagen før. Derfor arbejder de ud fra vækstmål, som de fastsætter hvert tredje år. Målet var, at de skulle være 15 ansatte i virksomheden i 2016.

 

Det mål nåede de et år før tid, og derfor hedder næste mål, at SITE skal have 50 ansatte i 2020. Det kræver en fordobling i omsætning, hvis det skal lade sig gøre. SITE er med andre ord ikke bange for store armbevægelser og fuldt fart på damplokomotivet.

 

”Målet er naturligvis, at vi vil udbrede kendskabet til SITE Arkitekter yderligere. Derudover er vi ikke bange for at kigge efter andre tegnestuer, vi potentielt kan købe, hvis det skal til for, at vi når vores mål”, slår Bo fast.

 

SITE har nu 10 år på bagen. De otte af årene har de benyttet AutoPilot, og også på det punkt søger de at optimere udbyttet. Bo Jeppesen fortæller, at deres omkostninger er lavere end mange af konkurrenternes, men de kan stadig blive bedre til at øge indtjeningen. Derfor fokuserer de i øjeblikket på, at de får betaling for alt deres ekstra arbejde.

 

Transformation af en erhvervsejendom på Folke Bernadottes Allé.
Transformation af en erhvervsejendom på Folke Bernadottes Allé 5-7. Ejendommen er bevaringsværdig, og SITE har derfor fokuseret på at understrege de eksisterende værdier.

 

Fotos © SITE Arkitekter A/S

Spørgsmål eller kommentarer til denne side? Læg en besked herunder...