Et nyt forløb af Arkitektskolernes efteruddannelse +2 går i gang i begyndelsen af 2017. Forløbet klæder unge arkitekter bedre på inden for processer, ansvar, økonomi, projektfaser og forretning.
Endelig en realitet
Der er gået mange år med at diskutere en overbygning på Arkitektuddannelsen, der har fokus på forretning, projektstyrelse og samarbejdsrelationer. Efter et succesfuldt pilotprojekt er det endelig blevet en realitet i form af den nye +2 efteruddannelse.
Uddannelsen er stablet på benene af fem parter: Arkitektforeningen, DANSKE ARK, Forbundet Arkitekter og Designere, Arkitektskolen Århus og KADK. Ønsket er at give deltagerne et grundigt kendskab til fagets roller og ansvar, processer og opgaver i projektsammenhæng og et overblik over fagets parter og aftaleforhold, mens den enkeltes ansættelsessted hjælper med at omsætte teorien til praksis.
Indsigt i alle faser af et byggeri
+2 giver dermed et teoretisk kendskab til arkitektfagets roller og ansvar og til de processer og opgaver der er koblet til projektsammenhænge. Teorien danner grundlag for at møde og arbejde med branchen i praksis, blandt andet med nogle af landets mest erfarne arkitekter og professionelle samt en tilknyttet tegnestuementor. Sammen med mentoren diskuteres det projekt man er på, så den studerende opnår dybere indsigt i alle de forskellige faser et byggeri består i.
Tanken bag forløbet er at give de unge arkitekter et bedre kendskab til det at drive en tegnestue, og indsigt i hvordan man arbejder med og omkring arkitektur som professionel. En viden man har brug for som ung arkitekt, og noget man ikke nødvendigvis har med i bagagen fra Arkitektskolen i øvrigt.
Klar til erhvervslivet
Med Arkitektuddannelsens overbygning udtrykker branchen et behov for at målrette nyuddannede arkitekter mod erhvervslivet – et tema der har været diskuteret i mange år. Den nye overbygning giver mulighed for at komme ud i virkeligheden og få føling med alle faser af et projekt samt møde bygherrer og samarbejdspartnere og opbygge viden om økonomi og forretning.
Det kan koste dyrt og tage år at erfare viden om fagets betingelser, forretning og projektstyrelse som nyuddannet arkitekt, men det vil +2 komme i forkøbet, så de nyuddannede arkitekter er klædt godt på fra start.
Mere information
Efter et succesfuldt pilotprojekt er +2 blevet et fast uddannelsestilbud hos Arkitektforeningen. Efteruddannelsen er henvendt til unge arkitekter, der ønsker at gå tegnestuevejen.
Du kan læse mere om +2 efteruddannelsen her: Danske Ark.