ERFA-grupper – en del af et fagligt netværk

Kunne du tænke dig at blive en del af et fagligt fællesskab med mulighed for sparring indenfor dit arbejdsområde? En gruppe af vores kunder er gået sammen om at oprette en ERFA-gruppe, der beskæftiger sig med sagsplanlægning og projektledelse. Det vil vi hos AutoPilot ApS gerne slå på tromme for, og derfor vil jeg i dette indlæg fortælle jer mere om, hvad gruppen laver, og hvordan du bliver medlem af netværket – som i øvrigt er helt gratis.

 

Som medlem af en ERFA-gruppe bliver du en del af et fagligt fællesskab, et netværk, der deler erfaringer, idéer, problematikker og viden indenfor et bestemt område.

Stine Berntsen (Arne Elkjær A/S Rådgivende Ingeniører), Helene Eriksen (hamiconsult A/S) og Janni Rahbek (INGENIØR’NE) har stiftet en uformel ERFA-gruppe omkring planlægning og projektledelse/controller-funktioner.

 

Hvorfor ERFA?

De tre kvinder stiftede gruppen, fordi de alle oplever at sidde i en stilling, som kræver en vis grad af ekstern sparring.

“Det er ret nyt i branchen at have planlæggere ansat. Det er ikke så udbredt endnu, så derfor er det rart at have nogen at sparre med. Vi har opdaget, at det er mange af de samme udfordringer, vi sidder med.”

Pt. er de tre medlemmer, og Janni, Helene og Stine håber på, at gruppen kan komme op på 6-7 medlemmer, så den kan blive endnu mere dynamisk. De beskriver gruppen som smadder hyggelig og meget effektiv: “Vi skal jo have noget ud af de her møder, og det er vi nødt til at skabe hver gang ved at lave en dagsorden og komme med gode input hver især. Vi er nødt til at give lidt af os selv, hvis vi skal være en del af et netværk.”

Det primære fokus på møderne er altså planlægning ‘i alle aspekter’, både i og udenfor AutoPilot.

“Når man sidder alene med sagsplanlægning, kan det være rart at tale lidt med andre om, hvordan det er at være i den rolle og få vendt de problemstillinger, der kan være.”

Gruppen mødes en gang hver 3. måned i omkring tre timer ad gangen, og møderne holdes på skift i de respektive virksomheder. Derudover snakker medlemmerne sammen, hvis der opstår tvivlsspørgsmål om det ene eller andet. 

 

Er det noget for dig?

Kunne du tænke dig at blive medlem af denne eller en anden ERFA-gruppe, eller måske endda starte din egen med fokus på det, DU arbejder med? Reemo Werge hos AutoPilot ApS formidler gerne kontakt til en gruppe der matcher dit interessefelt – kontakt ham på rw@autopilot.dk.

 

AutoPilot formidler kontakt til ERFA grupper, men faciliterer i øvrigt ikke gruppernes aktiviteter.

Spørgsmål eller kommentarer til denne side? Læg en besked herunder...