BIG og Sleth tager del i nyt projekt ved Aarhus Havn

Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen har i samarbejde med Bjarke Ingels søsat et nyt byggeprojekt ved Aarhus Havn. Projektet omfatter et nyt hotel- og konferencecenter med 500 rum fordelt på 29.000 kvadratmeter.

AutoPilot ApS er stolte af, at vores kunder BIG og Sleth Arkitekter i selskab med Anders Holch Povlsen tager del i realiseringen af Aarhus’ største hotel- og konferencecenter. De har yderligere teamet op med hoteloperatøren Scandic og byudvikler Rune Kilden. Teamets hårdeste konkurrent var den norske hotelmilliardær Peter Stordahlen, der også afgav sit bud på byggeriet. Vinderne blev dog anpartsselskabet Bassin 7, ejet af Anders Holch Povlsen og Rune Kilden samt Bjarke Ingels og co.

 

FOTO © 2017 SLETH – architecture and planning

Projektet består af et karréformet hotel- og konferencecenter ved Bassin 7. På toppen af bygningen udformes en offentligt tilgængelig gårdhave, som inviterer aarhusianerne og byens mange turister til at bestige bygningen. De giver dermed mulighed for at udforske Aarhus’ havn og bymidte. Ved siden af har anpartsselskabet yderligere erhvervet sig en byggegrund, hvor de vil opføre et byggeri tegnet af BIG og Sleth. Dette projekt indeholder to boligkarréer, der består af både almene og private boliger samt et boligtårn i midten, der er inspireret af det berømte Big Ben på Westminster Palace i London.

Interessen for Aarhus by er steget gevaldigt. Tanken er derfor ikke blot at give plads til, men også at skabe oplevelser for Aarhus’ mange indbyggere og besøgende. Formålet er at gøre Aarhus til et attraktivt område for alle – indbyggere såvel som gæster og turister.

 

Du kan du læse mere om det nye byggeri her, hvor du også kan se flere tegninger af projektet.

Spørgsmål eller kommentarer til denne side? Læg en besked herunder...