AutoPilot fusionerer med CodeCreator

I 2015 er der sket spændende ting for AutoPilot, virksomheden er i vækst og efter mange års samarbejde med CodeCreator, har vi nu fusioneret med den nordjyske virksomhed. Vi har taget en snak med direktør Torben Pape-Haugaard om CodeCreator og den nye fremtid sammen med AutoPilot.

 

En virksomhed i vækst 

AutoPilot og CodeCreator har haft et tæt samarbejde i mange år, hvor Torben primært har fungeret som ekstern konsulent og udvikler af software. I takt med udviklingen af AutoPilot de seneste år, har det været nødvendigt med flere hænder til at løse nogle af de essentielle opgaver virksomheden står over for. CodeCreator har den specifikke ekspertise, der skal til for at løse disse opgaver, og derfor blev de to ejere enige om at gøre det til et officielt samarbejde fremadrettet.

 

Hvad kan CodeCreator?

Tilbage i 2005-2006 besluttede Torben at han ville være selvstændig, og derfor startede han virksomheden CodeCreator op som ene mand. CodeCreator er en virksomhed, der udvikler kundespecifik software og løser konsulentarbejde for eksterne kunder. Torben selv har således primært fortaget konsulentopgaver for virksomhederne og henover de sidste 10 år, har CodeCreator udviklet sig til at omfatte samarbejde med en lang række kunder af både store og mindre firmaer. Fælles for dem alle er, at de ønsker kundespecifikt software inden for Microsoft.net, dvs. at CodeCreator altid har arbejdet med kunder som har et produkt, der kræver en specifik og unik løsning, der er tilpasset lige netop dem.

CodeCreator startede bl.a. ud med at løse en opgave for Dong Energy, der ønskede vedligeholdelse af software i forbindelse med alle deres kraftværker i Jylland. Virksomheden løser således både konsulentopgaver, vedligeholdelse og udvikling af ny specifik og unik software.

 

Samarbejdet med AutoPilot

Et af Torbens første jobs var samarbejdet med AutoPilot som konsulent, dengang han var helt ny selvstændig i eget firma. Det betyder at AutoPilot, eller Korsgaard, var Torbens allerførste kunde for 10 år siden. Siden da har han løbende været tilknyttet huset, og har bl.a. løst opgaver for hjemmesiden, database og til sidst også VB-koden, som er koden til selve AutoPilot. VB, eller Visual Basics, er en særlig form for kodning, der ikke er mange der kender til længere, da det efterhånden er ved at blive outdatet.

Derfor blev Torben og Jørgen Korsgaard for nogle år tilbage enige om at få AutoPilot over på en nyere platform kaldet .net, der er en  Microsoft-baseret platform udviklerne kan kode op mod. Visual Basics er efterhånden et udgående programmeringssprog, og derfor giver det mening at migrere AutoPilot over på en .net-form.

 

Visionen om en ny og moderne platform

Planen er inden for x-antal år, at alt er lagt over i .net, så AutoPilot er frigjort fra vb-koden. Det har Torben hjulpet med, men det er en lang proces der strækker sig over flere år. Med ønsket om at få speedet tingene lidt op har AutoPilot snakket med CodeCreator om, hvordan de kunne hjælpe og i den forbindelse blev Jørgen og Torben enige om at fusionere. I dag ejer AutoPilot således CodeCreator, mens Torben ejer 20 % af AutoPilot. Sammen med AutoPilot er der nu både et specifikt produkt og kunder der har behov for konsulenttimer. Fælles for dem er, at de skal have udviklet i .net, hvor CodeCreators ekspertise kommer ind i billedet. Inden for de næste par måneder, er der planer om at mande op med ansatte, der kan udvikle .net, så der er 7-8 stykker i udviklingsafdelingen. Strukturen ser nu sådan ud, at Jørgen er adminstrerende direktør, mens Torben er direktør for udviklingsafdelingen.

Fremtidsvisionerne er at udvikle AutoPilot i en moderne og ny platform, så AutoPilot kan bibeholde eksisterende kunder samtidig med, at vi vækster fremadrettet. Vi glæder os til at udvikle samarbejdet med Torben og CodeCreators, og skabe et endnu stærkere produkt til vores nuværende og fremtidige kunder.