Plan 1 – arkitekter med sans for revitalisering

Plan 1 Arkitekter har mere end 30 år på bagen. Arkitekt Henrik Suhr stiftede i 1984 virksomheden, som har fokus rettet mod revitalisering af eksisterende bygninger og på en ordentlig proces mod slutproduktet.

 

Plan 1 Arkitekter arbejder nemlig ikke med nybyggeri, i stedet er udvikling og optimering af bygninger i centrum i virksomheden. Det er tilfældet i indre København, hvor virksomhedens arkitekter er i færd med et spændende projekt.

 

De arbejder på at omdanne en erhvervsejendom tæt ved Rådhuspladsen til beboelsesejendom. Bygningen har tidligere været beboelse, og nu har Plan 1 fået til opgave at transformere bygningen tilbage igen. Den skal bestå af 10 herskabslejligheder. Projektet er ifølge Henrik Suhr kommet på benene, fordi bygherreren tør gå imod strømmen ved at bygge luksuslejligheder frem for små, skrabede lejligheder.

 

Processen er afgørende

Virksomheden, som er beliggende på Frederiksberg, har konstant en gruppe på 10-12 ansatte, som tæller arkitekter, bygningskonstruktører samt studerende.

 

Medarbejderne er med til at udvikle og optimere eksisterende bygninger, ligesom de skal tilføre nye arealer og værdier – det gælder bl.a. tagudnyttelse, altaner, restaurering, indretning, vurderinger og bygherrerådgivning og meget mere. Firmaets klienter er hovedsageligt andelsboligforeninger, private bygherrer og almennyttige boligselskaber og kommuner. Og det er vigtigt, at disse har en god oplevelse gennem processen.

 

Bisp
Boligforeningen A/B Bisp på Vesterbro. Pulterrumloftet er udnyttet til lejligheder og lejlighedsudvidelser. Alle nyanlagte lejligheder er installeret med egen tagterrasse.

 

”Det produkt vi afleverer, det er i orden, og det gælder også selve processen dertil. Processen for bygherrerne er i orden. Vi lægger vægt på, at bygherrerne er en del af processen mod det endelige mål, og at forventningerne er afstemt, så det bliver en god oplevelse for alle parter”, fortæller direktøren.

 

Et bedre og større overblik

Forventningsafstemningen drejer sig om de arkitektoniske ønsker og kvaliteter, men det er ligeledes et spørgsmål om struktur og overblik i økonomien. For tre år siden besluttede arkitektvirksomheden Plan 1 at implementere AutoPilot. De havde ved en tidligere lejlighed modtaget en uforpligtende præsentation og tilbud fra AutoPilot, og det lå friskt i erindringen, da erkendelsen om, at et nyt system var nødvendigt, var en realitet.

 

”Vi besluttede os for at benytte AutoPilot, fordi vi synes, det lød fantastisk. Det kræver vedligeholdelse og meget arbejde, men vi er hamrende glade for AutoPilot”.

 

Det fortæller Kirsten Jacobsen, som er bogholder i virksomheden og varetager de administrative opgaver i brugen af programmet. Kirsten beskriver sig selv som virksomhedens blæksprutte. Hun har sine blækspruttearme i mange af processerne, der vedrører AutoPilot, og for hende er nøgleordet et bedre overblik.

 

”AutoPilot er pædagogisk – alle kan følge med, og det er nemmere for hver enkelt medarbejder. Faktureringsdelen er nemmere nu, så snart medarbejderne bare registrerer sine timer”, fortæller Kirsten med et smil på læben. ”Det giver et godt og større overblik. Det kræver, at jeg bruger meget tid på det, men jeg kan også se, at der er afkast i forhold til den tid og energi, der bliver lagt i det”.

 

Tilbage i 2005 vandt Plan 1 Arkitekter Frederiksberg Erhvervspris, som uddeles af Frederiksberg Kommune og Frederiksberg Erhvervsråd. Virksomheden vandt prisen for sin ”kvalitetsudvikling af produkter og ydelser, miljøhensyn og fremtoning i bred forstand”.

Ny tagkonst. VV

 

(Fotos © Plan 1 Arkitekter)

Spørgsmål eller kommentarer til denne side? Læg en besked herunder...