Igen i år har Dansk Brancheanalyse udgivet deres årlige revision af arkitektbranchens økonomi for regnskabsåret 2019/2020. Det er altid spændende, at følge med i branchens udvikling og i særdeleshed hvordan virksomheder med AutoPilot klarer sig, sammenlignet med virksomheder der ikke bruger AutoPilot. 

I år er analysen baseret på 260 arkitektvirksomheder. 

AutoPilot breder sig

Lige nu beskæftiger arkitektbranchen cirka 6,300 medarbejdere i hele Danmark. Af disse, bruger 3,774 personer AutoPilot. Det er lige præcis 60% af hele markedet, som registrerer deres timer i AutoPilot; det er ret sejt. 

Det kan stadig ses i omsætningen

Vi taler ofte om, at AutoPilot kan ses i omsætningen og på bundlinjen, og det er ikke helt ubegrundet. Brancheanalysen viser nemlig, at arkitektvirksomheder med AutoPilot har en væsentligt højere omsætning end dem der ikke benytter AutoPilot; omsætningen med AutoPilot er nemlig 3,8 milliarder, sammenlignet med dem uden på 2,6 milliarder. 

Det er også særligt interessant, at sammenligne med tal fra sidste år. Her lå AutoPilot-kunder også lunt i svinget med en omsætning på 3,4 milliarder, i forhold til dem uden AutoPilot, der omsatte for 2,5 milliarder. Der er ingen tvivl om, at virksomheder der bruger AutoPilot har haft en tydelig stigning i omsætning. 

Derudover er omsætning for kunder med AutoPilot steget 0,7% gennem regnskabsåret, sammenlignet med virksomheder uden AutoPilot, hvis omsætning er faldet 0,3% gennem året. 

Nettoresultatet – altså resultatet efter diverse skatter, mv. er fratrukket – er ofte med til at vise hvor profitable en virksomhed reelt er over en tidsperiode. Og her kan man også se, at AutoPilot gør en forskel. Virksomheder med AutoPilot har nemlig præsteret 242 millioner i nettoresultat, sammenlignet med virksomheder uden AutoPilot, som har præsteret  207 millioner. 

Kæmpe vækst i dækningsbidrag

Brancheanalysen viser også, at virksomheder med AutoPilot har haft 2,21% mere vækst i dækningsbidrag, i forhold til 0,7% for dem uden AutoPilot. 

Det lige præcis sådanne statistikker, der er med til at vise hvilken forskel AutoPilot kan gøre for din bundlinje og din forretning. Vi er stolte af, at vores kunder klarer sig så godt og at vi har vores lille rolle at spille i at drive branchen fremad.

Vil du også høre hvordan AutoPilot kan hjælpe din forretning, så skriv til os på salg@autopilot.dk eller ring til os på telefon 86 12 48 85

Kilde: 2020-analyse foretaget af www.danskbrancheanalyse.dk omfatter landets 260 største arkitektvirksomheder 2019-2020